Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana

Ingrediente

  • 6 cartofi fierti
  • 300 gr branza rasa
  • 200 gr smantana
  • ½ lingurita sare
  • 4 oua (unul pentru legat compozitia, celelalte se vor aseza in tava)
  • Pentru decor veti avea nevoie de:
  • o legatura de ridichi
  • o legatura de ceapa verde
  • o salata creata
  • 1 ardei rosu
  • Cateva masline
  • Ulei
  • sare
  • piper
  • Patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Aceasta e o masa de seara, usoara si sanatoasa, gata intr-o ora.
Numarul de portii este in functie de numarul de cartofi. Eu am ales 6 cartofi pentru 4 portii, pentru ca fiecare membru al familiei mananca mai mult sau mai putin. Acum depinde si de marimea cartofilor, deci ramane la latitudinea voastra!

Se pun cartofii la fiert, in coaja, pentru aprox. 30 de minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa ne apucam de treaba. Decojim cartofii, îi scobim si-i asezam intr-o tava in care am pus ulei suficient cat sa scalde cartofii.

Miezul din cartofii pe care i-am scobit mai devreme il pasam si il amestecam cu branza rasa, adaugam oul, smantana si amestecam bine. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Cu aceasta crema umplem cartofii, si dam la cuptor cam 30 de minute.
Alaturi de cartofi, pregatim o salata din cateva ridichi, salata creata, ceapa verde, ardei rosu, masline, le-am asezonat cu sare, ulei si piper.

Cartofii se servesc calzi si le putem pune pe deasupra smantana si fire de patrunjel.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/04/cartofi-umpluti-cu-branza-si-smantana. Html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie