Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate

Complexitate
redusa
Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate

Ingrediente

  • Pentru 10 burgeri:
  • 100 g quinoa
  • 40 g unt
  • 1 morcov razalit
  • 1/4 fenicul maruntit
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/2 lingura ghimbir razalit fin + 1 lingurita ghimbir praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2-3 stropi de sos Worcestershire
  • 3-4 linguri pesmet
  • 10 g Parmigiano Regiano razalit
  • 1/2 cana cheddar razalit (puteti inlocui cu cascaval)
  • 1 ou
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 lingurite marar
  • un praf mic de cayenne
  • Pentru 4 portii de salata:
  • 1/2 salata iceberg
  • 200 g salata rucola sau salata mielului
  • rosii semi-uscate taiate marunt daca sunt mai mari
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare si piper
  • 1 lingurita miere
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana miez de nuca zdrobit in bucati mai mici

Mod de preparare

Spalati quinoa cu apa fierbinte amestecand bine cu o furculita apoi strecurati. Puneti intr-o oala si urmati cantitatea de apa si timpul de fierbere de pe instructiunile pachetului (pe majoritatea pachetelor nu scrie dar aduceti la fierbere apa, acoperiti si mutati pe ochiul mic si focul la minim).

Lasati apoi sa se raceasca luand capacul dupa 5 minute. Caliti ceapa, feniculul, morcovul si ardeii in tigaie cu unt la foc mic 15-18 minute. Adaugati usturoiul, ghimbirul, turmeric, cayenne, coriandru si Worcestershire.

Mai lasati 1-2 minute apoi luati de pe foc. Cand quinoa este rece si amestecul de legume cel putin la temperatura camerei le puteti combina. Peste quinoa puneti legumele, branza, marar, ou, sare si piper iar in timp ce amestecati adaugati treptat pesmetul (depinde de umiditatea amestecului s-ar putea sa nu fie nevoie de tot).

Cand sunt toate ingredientele bine incorporate acoperiti si lasati in frigider 20 de minute. Rupeti in bucati mici salata iceberg, spalati si uscati rucola. Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sare, piper, miere si otetul balsamic.

Puneti semintele de floarea soarelui si nuca intr-o tigaie si prajiti fara ulei 2-3 minute apoi lasati deoparte. Impartiti quinoa in 10 portii apoi formati burgeri si compactati bine acestea. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei de masline si puneti 4 burgere (sau cate incap).

Prajiti la foc mic 3-4 minute apoi introarceti-le cu grija cu ajutorul unei palete pe cealalta parte si mai prajiti 3-4 minute, adaugati cativa stropi de ulei daca este necesar. Cand acestea sunt gata amestecati salatele cu dressing, portionati apoi imprastiati nuca, seminte si bucati de rosii deasupra.

Serviti cu burgeri si optional sos chili dulce (sweet chili sauce) sau extra branza razalita.
Imi plac foarte mult acesti burgeri. Sunt sanatosi, deliciosi si satiosi. Merg perfect cu o salata sau garnitura de legume coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Supa de Marar cu Galuste
4
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
5
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute