Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1 bucata pulpa de porc dezosata de circa 800 gr
  • 1 carnat de casa
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze.
O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam.
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele.
Ardeiul rosu si morcovul curatat le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem carnea si o rumenim pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, ceapa verde, ardeiul rosu si le inabusim 2-3 minute, apoi varza tocata.
Acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa scada cam pe jumatate, adaugam rosiile decojite tocate, cimbrul uscat, pasta de tomate, mararul verde tocat marunt, pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa, apoi rasturnati totul intr-o tava.
Nivelam frumos, deasupra taiem carnatul rondele si acoperim cu staniol.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, lasam sa scada bine, iar la final o decoperim pentru 10-15 minute sa prinda o usoara crusta deasupra.
Cand este gata o scoatem din cuptor si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie