Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Postat pe: 04-12-2015
(0)

Ingrediente

1 varza murata
1 bucata pulpa de porc dezosata de circa 800 gr
1 carnat de casa
1 ceapa
1 ceapa verde
1 morcov
1/2 ardei rosu
100 gr rosii decojite
1/2 legatura marar verde
1 lingura pasta de gogosari cu kapia
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri pasta de tomate
2 linguri ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze.
O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam.
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele.
Ardeiul rosu si morcovul curatat le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem carnea si o rumenim pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, ceapa verde, ardeiul rosu si le inabusim 2-3 minute, apoi varza tocata.
Acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa scada cam pe jumatate, adaugam rosiile decojite tocate, cimbrul uscat, pasta de tomate, mararul verde tocat marunt, pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa, apoi rasturnati totul intr-o tava.
Nivelam frumos, deasupra taiem carnatul rondele si acoperim cu staniol.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, lasam sa scada bine, iar la final o decoperim pentru 10-15 minute sa prinda o usoara crusta deasupra.
Cand este gata o scoatem din cuptor si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor