Pentru sarmale
Caliti in putin ulei bastonasele de kaizer / bacon / slanina afumata.
Adaugati ceapa, lasati-o pana se inmoaie, apoi puneti carnea tocata si gatiti la foc mic pana este facuta. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati la racit.
Adaugati orezul, mararul verde, tocat marunt si omogenizati.
Opariti frunzele proaspete de vita de vie si lasati-le la racit.
Rulati sarmalele cu carnea gatita.
Puneti sarmalele la fiert intr-o oala, adaugati foile de dafin (optional) si acoperiti cu apa si sos de rosii.
Pentru mamaliga
Intre timp, pregatiti o mamaliga pripita, ca aici,dar la care inlocuiti apa cu lapte pentru ca mamaliga sa fie mai cremoasa si mai dulce.
Pentru dulceata de vin rosu
Puneti vinul rosu la fiert impreuna cu zaharul si lasati totul la foc potrivit pana cand ramane doar 1/3 din cantitatea initieala. Dati deoparte.
Serviti cat sunt calde, sarmalele si mamaliga, stropite cu dulceata de vin rosu.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă,...
Negresă cu cremă de brânză (urdă)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii