Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Postat pe: 25-04-2015
(1)

Ingrediente

Pentru sarmale:
500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
1 ou
2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
2 cepe mijlocii
tocata marunt
1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
sare
piper, proaspat macinat
1-2 morcovi medii, taiati rondele
2-3 linguri ulei (pentru legume)
500 g varza, tocata marunt sau cubulete
¾ ceasca de orez
pesmet
ulei
pentru prajit
Pentru sosul de ciuperci:
500 g ciuperci, feliate
ulei
2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
½ pahar apa
400 g smantana
sare
piper, proaspat macinat
Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  01.05.2015 09:31:46

A bia astept sa fac mancarea asta....cred ca ma indragostesc de ea....orez...ciuperci, pesmet...smantana.....simt gustul deja....tare ma bucur ca ai pus reteta asta....te pup

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci