Praz umplut cu tocatura de carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Praz umplut cu tocatura de carne

Ingrediente

  • - 2 legaturi de praz mai gros
  • - 300 gr carne tocata
  • - 80 gr orez
  • - 1 ou
  • - 1-2 cepe
  • - 2 linguri legume deshidratate
  • - 1 lingura frunze de cimbru uscate
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • - 200 ml vin alb demidulce
  • - 200 ml apa
  • - 1 lingurita piper macinat
  • - 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.

Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).

Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.

Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.

Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.


Se serveste cald sau rece cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Astăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi...

Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!