Pilaf cu carne de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Pilaf cu carne de porc

Ingrediente

  • 500 g carne de porc;
  • Sare si piper dupa gust;
  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina mica

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga un pahar cu vin, sare, piper, 1-2 foi de dafin si se inabusa la foc mic. Cand a scazut lichidul, se mai adauga o ceasca de apa, se lasa sa mai fiarba pana este gata. Dureaza cam o ora.

Intre timp, pregatim supa: se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.

Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, supa ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. In ultimele 10 minute, se scoate pilaful si se asaza deasupra carnea de porc taiata in fasii mai micute si se da inapoi la cuptor.

Se serveste cu salata de varza rosie.

Pofta Buna!

Portii:
La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute