Paine din Carne cu Garnitura de Legume

Complexitate
redusa
Paine din Carne cu Garnitura de Legume

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg carne tocata, amestec
  • -1 ceapa uscata
  • -3 felii de paine, fara coaja
  • -2 oua intregi
  • -1 lingura mustar
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1/2 legatura patrunjel verde
  • -100 ml apa
  • -4 linguri pesmet
  • -1 albus
  • -100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute
  • dupa preferinta
  • Pentru garnitura:
  • -500 g morcovi
  • -1 conopida (circa 700 g)
  • -1 lingura cu varf, unt
  • -1 lingura cu varf, faina
  • -250- 300 ml lapte
  • -1 lingurita rasa, curry
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele fine
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru carne:
Puneti painea la inmuiat in apa rece. Tocati marunt ceapa uscata, separat ceapa verde si patrunjelul, pastrand cateva frunze pentru ornat.

Framantati bine carnea tocata impreuna cu ceapa uscata, painea stoarsa, mustarul, ouale intregi, apa (adaugata treptat) si condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust.
Modelati compozitia sub forma rotunda sau de rulou, direct intr-un vas termorezistent, uns bine cu unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30 min.

Intre timp, amestecati ceapa verde, patrunjelul, pesmetul, cascavalul, albusul usor batut si paprika, dupa gust.
Presarati uniform compozitia obtinuta peste carne si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta crocanta, frumos rumenita.

Pentru garnitura:
Puneti la fiert separat, pentru circa 15 min, in apa usor sarata, morcovii taiati rondele si conopida desfacuta bucatele sau pana ce legumele sunt facute. Scurgeti si pastrati o parte din apa in care au fiert morcovii.
Intre timp, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si cu 100- 150 ml din apa oprita. Lasati pe foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin.

Adaugatilegumele fierte si scurse, ceapa si patrunjelul verde si lasati pe foc mic, fara sa fierbeti, amestecand usor, pana se incalzesc toate ingredientele.
Potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti pe un platou punand la mijloc carnea stropita cu putin sos din tava si garnitura de jur- imprejur. Ornati cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie