Paine din Carne cu Garnitura de Legume

Complexitate
redusa
Paine din Carne cu Garnitura de Legume

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg carne tocata, amestec
  • -1 ceapa uscata
  • -3 felii de paine, fara coaja
  • -2 oua intregi
  • -1 lingura mustar
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1/2 legatura patrunjel verde
  • -100 ml apa
  • -4 linguri pesmet
  • -1 albus
  • -100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute
  • dupa preferinta
  • Pentru garnitura:
  • -500 g morcovi
  • -1 conopida (circa 700 g)
  • -1 lingura cu varf, unt
  • -1 lingura cu varf, faina
  • -250- 300 ml lapte
  • -1 lingurita rasa, curry
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele fine
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru carne:
Puneti painea la inmuiat in apa rece. Tocati marunt ceapa uscata, separat ceapa verde si patrunjelul, pastrand cateva frunze pentru ornat.

Framantati bine carnea tocata impreuna cu ceapa uscata, painea stoarsa, mustarul, ouale intregi, apa (adaugata treptat) si condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust.
Modelati compozitia sub forma rotunda sau de rulou, direct intr-un vas termorezistent, uns bine cu unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30 min.

Intre timp, amestecati ceapa verde, patrunjelul, pesmetul, cascavalul, albusul usor batut si paprika, dupa gust.
Presarati uniform compozitia obtinuta peste carne si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta crocanta, frumos rumenita.

Pentru garnitura:
Puneti la fiert separat, pentru circa 15 min, in apa usor sarata, morcovii taiati rondele si conopida desfacuta bucatele sau pana ce legumele sunt facute. Scurgeti si pastrati o parte din apa in care au fiert morcovii.
Intre timp, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si cu 100- 150 ml din apa oprita. Lasati pe foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin.

Adaugatilegumele fierte si scurse, ceapa si patrunjelul verde si lasati pe foc mic, fara sa fierbeti, amestecand usor, pana se incalzesc toate ingredientele.
Potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti pe un platou punand la mijloc carnea stropita cu putin sos din tava si garnitura de jur- imprejur. Ornati cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola