Muschi de Porc Afumat

Complexitate
redusa
Muschi de Porc Afumat

Ingrediente

  • muschiulet proaspat porc (sau putem folosi orice carne de porc )
  • sare grunjoasa (fara iod)

Mod de preparare

Carnea de porc o transam in bucati potrivite daca e pulpa (o taiem in fasii mai lungi de grosimea unui cotlet de porc, nu lasam pulpa intreaga caci se va mura mai greu). Daca luam muschiulet sau cotlet lasam bucata intreaga si le dam cu sare grunjoasa din abundenta. Carnurile sarate le punem intr-un vas de plastic si le acoperim cu un servet.

Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi). Dupa ce au trecut cele 4 zile, scoatem carnea, o stergem cu un servet uscat, gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit (eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile.

Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum) cate 3-4 ore/zi. Bucatile de carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara.

Initial facem focul cu lemne, lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus (rumegusul sa nu fie de lemn rasinos), lasam sa arda, apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum. Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata. Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu, si daca aveti rabdare, daca nu...puteti sa consumati :)) ).

De acum se poate consuma cruda ca aperitiv sau in diferite preparate culinare.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Placintele cu carne de pui
4
Aperitive

Placintele cu carne de pui

Placintele cu carne de pui
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola