Mille-feuille de vinete cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mille-feuille de vinete cu carne

Ingrediente

  • -5 vinete
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -400ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -250 carne macinata
  • -200g felii de cascaval
  • -formaggio/ branza rasa
  • -200ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -unt
  • -1 bucatica ardei rosu
  • -1 bucatica ardei verde
  • -1 bucatica ardei galben
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -nucsoara
  • -ulei de masline
  • -ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg. Dupa care se taie pe lungime, in fasii subtiri. Apoi, se pune o tigaie pe foc, iar cu o pensula se unge cu ulei de cate ori se vor pune, vinete, la prajit. Se pun fasii de vinete la prajit, pe rand. Dupa ce sunt prajite pe o parte, se intorc pe cealalta parte.

Prajite, fasiile de vinete, se pun intr-un bol si se sareaza. Se prajesc toate fasiile de vinete. Dupa care se lasa deoparte. Apoi se pregateste sosul. Asadar, se curata, se spala si se taie ustroiul si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei de masline, iar cand e incins, se pune usturoiul taiat.

Peste se pune ceapa taiata, care se lasa cateva momente sa se prajeasca, impreuna, dupa care se pun ardeii taiati. Dupa se pune carnea macinata. Se lasa cateva momente, toate, la prajit, dupa care se pune sosul tomat. Peste se pune apa.

Se sezoneaza cu sare, piper, zahar si foile de dafin. Se lasa la fiert, pana scade de trei degete. Sosul, trebuie sa fie gros. Dupa ce sosul a fiert suficient, se poate pregati sosul alb. Asadar, intr-o oala se pune unt.

Cand untul e topit, se pune faina. Faina se stinge cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc. Se sareaza si se pune nucsoara, dupa care se amesteca.

In acest moment se poate incepe asamblarea. Prin urmare se incepe cu un strat de vinete. Peste vinete se pune din sosul cu carne. Peste sos se pune din sosul alb. Iar peste sosul alb, se pune formaggio/ branza rasa.

Dupa, iarasi se incepe cu un strat de vinete, iar peste vinete se pune sos cu carne, dupa sos alb, formaggio si tot asa, pana se consuma toate ingredientele. Ultimul strat a fost de formaggio/branza rasa, iar peste am pus feliile de cascaval.

Tava se da la cuptor, pana, cascavalul de deasupra prinde o culoare cafenie.
Se lasa la racit. Rece se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute