Mille-feuille de vinete cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mille-feuille de vinete cu carne

Ingrediente

  • -5 vinete
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -400ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -250 carne macinata
  • -200g felii de cascaval
  • -formaggio/ branza rasa
  • -200ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -unt
  • -1 bucatica ardei rosu
  • -1 bucatica ardei verde
  • -1 bucatica ardei galben
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -nucsoara
  • -ulei de masline
  • -ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg. Dupa care se taie pe lungime, in fasii subtiri. Apoi, se pune o tigaie pe foc, iar cu o pensula se unge cu ulei de cate ori se vor pune, vinete, la prajit. Se pun fasii de vinete la prajit, pe rand. Dupa ce sunt prajite pe o parte, se intorc pe cealalta parte.

Prajite, fasiile de vinete, se pun intr-un bol si se sareaza. Se prajesc toate fasiile de vinete. Dupa care se lasa deoparte. Apoi se pregateste sosul. Asadar, se curata, se spala si se taie ustroiul si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei de masline, iar cand e incins, se pune usturoiul taiat.

Peste se pune ceapa taiata, care se lasa cateva momente sa se prajeasca, impreuna, dupa care se pun ardeii taiati. Dupa se pune carnea macinata. Se lasa cateva momente, toate, la prajit, dupa care se pune sosul tomat. Peste se pune apa.

Se sezoneaza cu sare, piper, zahar si foile de dafin. Se lasa la fiert, pana scade de trei degete. Sosul, trebuie sa fie gros. Dupa ce sosul a fiert suficient, se poate pregati sosul alb. Asadar, intr-o oala se pune unt.

Cand untul e topit, se pune faina. Faina se stinge cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc. Se sareaza si se pune nucsoara, dupa care se amesteca.

In acest moment se poate incepe asamblarea. Prin urmare se incepe cu un strat de vinete. Peste vinete se pune din sosul cu carne. Peste sos se pune din sosul alb. Iar peste sosul alb, se pune formaggio/ branza rasa.

Dupa, iarasi se incepe cu un strat de vinete, iar peste vinete se pune sos cu carne, dupa sos alb, formaggio si tot asa, pana se consuma toate ingredientele. Ultimul strat a fost de formaggio/branza rasa, iar peste am pus feliile de cascaval.

Tava se da la cuptor, pana, cascavalul de deasupra prinde o culoare cafenie.
Se lasa la racit. Rece se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Spaghete cu creveti aromatizați
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola