Mancarica de Ardei Copti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Ardei Copti

Ingrediente

  • piept de pui
  • ardei gras
  • ardei capia rosu
  • ceapa rosie
  • rosii
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ghimbir ras

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui cubulete, presarati-l cu sare si piper si lasati-l la rece pana pregatiti legumele.

Coaceti ardeii pe foc iute. Presarati-i cu sare grunjoasa, acoperiti vasul si lasati sa se raceasca. Curatati ardeii de coji si seminte, apoi taiati-i fasii.

Puneti carnea pe foc cu o lingura de ulei si gatiti pana isi schimba culoarea.

Adaugati ceapa taiata pestisori si continuati sa gatiti pana ceapa devine aurie.

Adaugati rosiile taiate si fierbeti pana acestea formeaza un sos.

Puneti ardeii si sucul pe care si l-au lasat.

Potriviti de sare, piper si daca va place, puneti si ghimbir ras.

Lasati pe foc mic pana scade putin sosul format de legume.
Se poate face cu orice fel de carne va place, sau de ce nu, fara carne!

Eu folosesc mai multi ardei de culoare rosie. Este mai buna daca folositi mai multe feluri de ardei : gras, capia, gogosar.

Cand taiati ardeii aveti grija sa-i gustati din cand in cand. Eu am avut surpriza sa fie mai multi ardei usturati. Am folosit acea mancare drept garnitura la tacana de cartofi si de-atunci am grija sa gust mereu ardeii. :)

O fac si peste iarna, cu ardei copti congelati.

Se poate manca rece sau calda, presarata cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Salata de cartofi cu ceapa verde
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ceapa verde

O salata gustoasa :) 

Salata de cartofi cu ceapa verde
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola