* Reteta de lipii
Taiati puiul fasii de aproximativ 3-4 cm. Intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru marinat. Adaugati bucatile de pui, amestecati bine, acoperiti cu o folie de plastic si tineti in frigider la marinat 1 ora. Scoateti de la rece si mai lasati pe masa pana cand restul de ingrediente sunt gata.
Caliti ceapa la foc mic in unt 10 minute apoi adaugati bucatile de ardei si mai caliti 10 minute. Intre timp faceti sosul. Intr-un blender pulsati toate ingredientele (pentru dressing) si gustati daca mai trebuie asezonat. Asezati bucatile de pui intr-o tava cu folie de aluminiu.
Coaceti la 190°c (gaz 5) timp de 10 minute. Scoateti si intoarceti bucatile pe cealalta parte. Mai coaceti inca 8-9 minute (depinde de cuptor dar nu lasati carnea sa se usuce). Puiul se poate si praji in tigaie cu putin ulei de masline.
Aranjati pe fiecare lipie putina ceapa si ardei, morcov, salata, cu o lingurita puneti dressing deasupra dupa plac, si bucati de pui. Rulati aceasta aducand doar o margine inauntru (asemanator pregatirii sarmalelor) si lasati deoparte. Procedati la fel cu restul de lipii.
Serviti simplu sau cu extra salata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii