Lipii cu Pui Tandoori si Legume

Complexitate
redusa
Lipii cu Pui Tandoori si Legume

Ingrediente

  • 4 portii Pentru marinat:
  • 600 g piept de pui sau pulpe superioare dezosate
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1/2 lingurita coriandru praf
  • un praf de chimen
  • 1 lingura cu varf de pasta tandoori
  • 1 lingurita ghimbir razalit
  • piper proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • 8 lipii (preferabil de casa sau 4 daca acestea au diametrul intre 35-40 cm)
  • 30 g unt
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 1 ardei gras taiat pestisori
  • 1/2 salata iceberg taiata fin
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 ceapa verde
  • 1/4 lingurita miere
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • un praf de cayenne (optional)

Mod de preparare

* Reteta de lipii

Taiati puiul fasii de aproximativ 3-4 cm. Intr-un bol amestecati restul de ingrediente pentru marinat. Adaugati bucatile de pui, amestecati bine, acoperiti cu o folie de plastic si tineti in frigider la marinat 1 ora. Scoateti de la rece si mai lasati pe masa pana cand restul de ingrediente sunt gata.

Caliti ceapa la foc mic in unt 10 minute apoi adaugati bucatile de ardei si mai caliti 10 minute. Intre timp faceti sosul. Intr-un blender pulsati toate ingredientele (pentru dressing) si gustati daca mai trebuie asezonat. Asezati bucatile de pui intr-o tava cu folie de aluminiu.

Coaceti la 190°c (gaz 5) timp de 10 minute. Scoateti si intoarceti bucatile pe cealalta parte. Mai coaceti inca 8-9 minute (depinde de cuptor dar nu lasati carnea sa se usuce). Puiul se poate si praji in tigaie cu putin ulei de masline.

Aranjati pe fiecare lipie putina ceapa si ardei, morcov, salata, cu o lingurita puneti dressing deasupra dupa plac, si bucati de pui. Rulati aceasta aducand doar o margine inauntru (asemanator pregatirii sarmalelor) si lasati deoparte. Procedati la fel cu restul de lipii.

Serviti simplu sau cu extra salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie