Friptura Salisbury

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Friptura Salisbury

Ingrediente

  • Pentru supa de ceapa:
  • 1 ceapa medie
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 3/4 cana apa fierbinte
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 cana apa rece
  • plante aromatice - eu am pus cimbru, foi de dafin
  • 1 lingura zeama de lamaie (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru friptura:
  • ~500 g carne de vita toccata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/3 din supa de ceapa
  • Pentru sos:
  • 2/3 din supa de ceapa
  • 1 lingura faina de grau
  • 3 linguri de ketchup
  • 1/4 cana apa
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Reteta originala cere 300 de grame de `condensed French onion soup`, care in mod normal se gaseste la conserva. Eu am cautat un substitut si am folosit ingredientele enumerate mai sus. Minusul major e ca nu am putut obtine coloarea specifica sosului original, sosul meu fiind mai deschis cumva, nu maro intens.

Supa de ceapa:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se caramelizeaza zaharul brun si se pune peste ceapa. Cand ceapa este calita, se pun mirodeniile, apa fierbinte si lamaia. Separat se amesteca amidonul cu apa rece, apoi se pune in vasul cu ceapa. Se amesteca pana se formeaza o pasta legata. Se adauga sare si piper dupa gust.

Friptura:
Intr-un vas mare amestecati 1/3 din supa de ceapa cu carnea, pesmetul, oul, sarea si piperul. Impartiti compozitia in 6 bucati si dati-le o forma de ovala. Prajiti-le pe ambele parti intr-o lingura de ulei de masline. In cazul in care in tigaie ramane exces de grasime, scurgeti-l.

Intr-un alt vas amestecati faina si supa ramasa pana se omogenizeaza. Adaugati ketchup-ul, apa, sosul Worcestershire si mustarul. Puneti acest sos peste carnea din tigaie, acoperiti si mai lasati 15-20 de minute. Puteti mesteca din cand in cand.

Se serveste calda.


Friptura Salisbury a fost inventata de un medic american - J. H. Salisbury (1823-1905), unul din primii sustinatori ai ideei ca pentru a scadea in greutate, trebuie sa limitam consumul de carbohidrati. a publicat o serie de sfaturi cu privire la o alimentatie sanatoasa, carnea de vita fiind unul din ingredientele favorite. Numele de `Salisbury Steak` este folosit in SUA din 1897.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Trufe raw
Bucataras.RO

Trufe raw

Foarte bune , sanatoase , fara indulcitori si rapid de facut.

Trufe raw
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!