Ficatei de pui si carnati cu ciuperci si garnitura de orez

Complexitate
redusa
Ficatei de pui si carnati cu ciuperci si garnitura de orez

Ingrediente

  • 500 gr ficatei
  • 200 gr ciuperci (am folosit din conserva)
  • 100-150 gr carnati taiati
  • 1 cepa taiata marunt
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr orez
  • 300-350 ml supa de legume sau pui
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura bulion de ardei sau folosim boia de ardei dulce
  • sare, piper, maghiran, coriandru, verdeata taiata marunt

Mod de preparare

Rumenim ficateii in 2 linguri de ulei, adaugam din cand in cand si putina apa, punem capac si lasam 4-5 min.

Intr-o tigaie mai mare sau cratita, calim ceapa in uleiul ramas, adaugam si ciupercile, punem si carnatii , mai lasam inca 3-4min. Adaugam si putina verdeata taiata marunt.
Daca se folosesc ciuperci proaspete, acestea se taie felioare si se fierb mai mult (adaugam si putina apa sau supa ) cu ceapa si carnatii, pana se inmoaie bine.

Dupa ce ficateii sau rumenit, ii adaugam peste ceapa+carnatii+ciupercile, punem bulionul de ardei ( sau boiaua) amestecat cu putina apa calda, adugam si vinul punem si mirodeniile, potrivim de sare si piper.

Dam la cuptor pentru 15-20 min. Se poate face si pe foc, dar in cuptor este mai bine.

Facem si garnitura, respectiv, orezul fiert in supa de legume sau pui.

Servim orezul cu ficateii si ciupercile. Pe deasupra se poate pune si cascaval ras.

Este o mancare delicioasa si aspectuoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pui in stil mediteranean
Bucataras.RO

Pui in stil mediteranean

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de...

Pui in stil mediteranean
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola