Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura. Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt. Luam deoparte ceapa calita, adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam.
Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare, piper macinat si cimbru, acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 2 h. 30 min).
Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si ... un pahar cu vin rece de casa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii