Escalop Zingara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Escalop Zingara

Ingrediente

  • - 600 g pulpa de porc (eu am folosit 4 felii de ceafa porc)
  • - 150 g sunca presata
  • - 200 g ciuperci (eu am fol ciuperci taiate din conserva)
  • - ulei de masline
  • - o lingura cu faina
  • - 1-2 linguri cu bulion
  • - sare, piper
  • - o legatura patrunjel
  • - 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, eu am avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele. . . am pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara (asta ca sa nu sara bucatele de carne).

In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline eu am ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime, mi s-a parut cel mai bine asa.

Dupa ce am prajit feliile de carne, le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit. Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa, apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot (in retete trebuia prajita faina in ulei si apoi adaugat bulionul diluat in apa).

Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi, le-am stors bine de zeama. Le calim pret de 5-7 minute.

Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca. Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.

Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie