Escalop Zingara

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

600 g pulpa de porc (eu am folosit 4 felii de ceafa porc)
150 g sunca presata
200 g ciuperci (eu am fol ciuperci taiate din conserva)
ulei de masline
o lingura cu faina
1-2 linguri cu bulion
sare, piper
o legatura patrunjel
1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, eu am avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele. . . am pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara (asta ca sa nu sara bucatele de carne).

In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline eu am ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime, mi s-a parut cel mai bine asa.

Dupa ce am prajit feliile de carne, le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit. Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa, apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot (in retete trebuia prajita faina in ulei si apoi adaugat bulionul diluat in apa).

Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi, le-am stors bine de zeama. Le calim pret de 5-7 minute.

Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca. Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.

Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Escalop Zingara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

melianda
•  18.03.2009 21:54:04

Lucia , ma bucur ca iti place!

melianda
•  18.03.2009 21:53:09

Presupun ca se adauga ou fiert sau ma insel...sau poate ou facut omleta?
Multumesc , am sa incerc data viitoare sa vad cum va iesi.

bucataru
•  16.03.2009 19:57:03

se mai adauga pe deasupra si ou taiat marunt

lucia_bp
•  06.03.2009 19:52:56

O reteta deosebit de buna !
Felicitari1

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Escalop Zingara