Ingrediente
● Pentru 2-3 portii |
● 400 gr cotlet de porc |
● 300 -400 gr cartofi |
● 3 linguri de ulei (reteta cere untura) |
● 2 linguri de faina |
● 150 gr cascaval |
● sare si piper dupa gust |
● 4-5 linguri de smantana |
● 100 ml lapte (aproximativ) |
● 2 oua |
● 4 catei de usturoi pentru friptura (optional) |
Mod de preparare
Cotletul de porc se spala in apa rece, se scurge bine de tot, se freaca bine cu sare si piper si se pune in tava unsa cu ulei/untura, se acopera bine de tot, apoi se pune la cuptor, unde se tine aproximativ 50 de minute sau pana furculita intra usor in carne, se mai intoarce odata pentru a se rumeni pe ambele parti.
Dupa ce este gata, se scoate din tava si se pune pe platoul de servire, se acopera si se tine caldut. Sosul ramas in tava nu se arunca. Daca nu a ramas destul lichid lasat de carne (nu se adauga apa deloc la friptura) atunci se adauga putina apa peste arsura din tava, se rade cu un cutit arsura si se amesteca cu apa, se strecoara si se incalzeste pe foc. Lichidul rezultat se numeste jiu si se va servi peste feliile de cotlet si cartofi.
Intre timp se spala cartofii si se fierb, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Cand sant fierti, se scurg, se decojesc si se taie in cuburi mari.
Intr-o cratita se caleste in ulei faina, dupa care se stinge apoi cu lapte, amestecandu-se bine sa nu se faca cocoloase. Laptele se pune atat cat sa iasa dupa fierbere si ingrosare un sos ca un aluat de clatite mai grosut. In cazul in care din neatentie se formeaza cocoloase, ele se pot inlatura, folosind o strecuratoare.
Dupa ce a fiert sosul respectiv timp de 10 minute, se ia jos de pe foc (acuma se strecoara daca este cazul) si se amesteca cu sare, piper si oul/ouale batut, apoi se adauga si cartofii cuburi.
Se ia o tava termorezistenta, se unge cu ulei/untura, se intinde amestecul de cartofi intr-un strat uniform, deasupra se toarna smantana (sau daca e groasa se pun bucatele) , se presara cascavalul si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Pentru servire, se socoteste pentru fiecare portie doua felii de cotlet de circa 1 cm grosime si un patrat de cartofi (se taie direct in tava). Se pune una, doua lingurite de jiu peste felia de carne si se serveste cu castraveti murati, salata de varza sau ardei copti
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlet de Porc cu Cartofi Gratinati" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce este gata, se scoate din tava si se pune pe platoul de servire, se acopera si se tine caldut. Sosul ramas in tava nu se arunca. Daca nu a ramas destul lichid lasat de carne (nu se adauga apa deloc la friptura) atunci se adauga putina apa peste arsura din tava, se rade cu un cutit arsura si se amesteca cu apa, se strecoara si se incalzeste pe foc. Lichidul rezultat se numeste jiu si se va servi peste feliile de cotlet si cartofi.
Intre timp se spala cartofii si se fierb, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Cand sant fierti, se scurg, se decojesc si se taie in cuburi mari.
Intr-o cratita se caleste in ulei faina, dupa care se stinge apoi cu lapte, amestecandu-se bine sa nu se faca cocoloase. Laptele se pune atat cat sa iasa dupa fierbere si ingrosare un sos ca un aluat de clatite mai grosut. In cazul in care din neatentie se formeaza cocoloase, ele se pot inlatura, folosind o strecuratoare.
Dupa ce a fiert sosul respectiv timp de 10 minute, se ia jos de pe foc (acuma se strecoara daca este cazul) si se amesteca cu sare, piper si oul/ouale batut, apoi se adauga si cartofii cuburi.
Se ia o tava termorezistenta, se unge cu ulei/untura, se intinde amestecul de cartofi intr-un strat uniform, deasupra se toarna smantana (sau daca e groasa se pun bucatele) , se presara cascavalul si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Pentru servire, se socoteste pentru fiecare portie doua felii de cotlet de circa 1 cm grosime si un patrat de cartofi (se taie direct in tava). Se pune una, doua lingurite de jiu peste felia de carne si se serveste cu castraveti murati, salata de varza sau ardei copti
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlet de Porc cu Cartofi Gratinati" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany