Ingrediente
● 1 piept de pui |
● 4-5 fire de patrunjel |
● 1 ceapa uscata |
● 1 morcov |
● 1 cartof |
● 1 ardei gras |
● un varf de lingurita sare |
● o jumatate de lingurita Delikat |
● 3 linguri rase cu faina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara cu apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.
Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.
Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.
Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.
Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.
Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. e mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciulama de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.
Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.
Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.
Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.
Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. e mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciulama de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany