Chiftelute cu Perisoare de Cartofi si Mujdei

Complexitate
redusa
Chiftelute cu Perisoare de Cartofi si Mujdei

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -1 kg carne tocata porc sau amestec
  • -4 rosii
  • -2 cepe
  • -50 g fulgi de ovaz
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 cana apa
  • -2 linguri sos Worcestershire
  • -2 linguri otet din vin rosu
  • -2 lingurite rase cu sare
  • -1/4 lingurita piper
  • -4- 6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -2- 4 linguri pasta de tomate
  • -1 lingurita zahar
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -30- 50 ml ulei
  • Pentru perisoare din cartofi:
  • -1 kg cartofi
  • -100 g cascaval ras
  • -2 oua, batute usor
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt, dupa preferinta
  • -4 linguri ulei
  • -1 lingura faina
  • -1 cana suc de rosii
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper
  • -cascaval ras pentru gratinat
  • Pentru mujdei:
  • -usturoi trecut prin presa
  • -sare, dupa gust
  • -ulei
  • -1 rosie, curatata de pielita, taiata cubulete mici si scursa de zeama
  • -smantana sau iaurt gras, dupa gust
  • -patrunjel sau marar verde, tocat marunt, dupa gust si preferinta
  • -zeama de lamaie, dupa gust, optional

Mod de preparare

Chiftelute:
Puneti la rumenit in ulei incins, rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, impreuna cu ceapa tocata grosier, pana cand aceasta devine moale. Lasati la racit.

Separat, intr-un bol, amestecati carnea tocata cu fulgii de ovaz si ½ din compozitia cu ceapa racorita.
Inglobati apoi laptele, sosul Worcestershire, otetul, condimentati cu sare, piper, usturoi, patrunjel si omogenizati. Framantati bine si dati la rece pentru cel putin 60 min pentru a putea modela mai usor compozitia si chiftelele sa fie mai pufoase. Framantati putin.

Incingeti cuptorul.
Formati chiftele de marime mijlocie si asezati-le intr-un vas termorezistent nu prea inalt. Stropiti cu ulei.
Diluati pasta de tomate cu apa, condimentati, dupa gust si dizolvati in ea, zaharul. Turnati peste chiftele.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 1 ora, la foc potrivit sau pana ce chiftelele sunt facute, frumos rumenite si sosul putin scazut.

Pastrati la cald.

Perisoare din cartofi:
Intre timp, fierbeti cartofii in coaja, curatati-i si zdrobiti-i cu o furculita sau treceti-i prin masina de tocat carne.
Amestecati cu ouale, cascavalul ras, verdeata si 2 linguri ulei. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Formati perisoare cu mainile umezite si asezati-le unele langa altele intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt usor rumenite.

Separat, caliti putin faina intr-o lingura de ulei incins, stingeti cu bulionul diluat cu 1 cana apa. Adaugati zaharul si lasati sa fiarba, la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin.
Turnati fierbinte peste perisoarele de cartofi din tava, presarati uniform cascavalul ras si lasati in continuare la cuptor inca 5- 10 min, sa se gratineze.

Mujdei:
Frecati usturoiul cu sare pana devine o pasta cremoasa.
Adaugati treptat si cate putin ulei, continuand sa frecati energic amestecul, de fiecare data, pana ce uleiul este incorporat. Puneti zeama de lamaie, optional.
Inglobati smantana sau iaurtul, rosia, verdeata si omogenizati bine.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie chiftelute, cate 1 lingura din compozitia ramasa de ceapa cu rosii, turnand deasupra putin sos, alaturi de perisoarele de cartofi si mujdei si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute