Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Complexitate
redusa
Caprioara cu Ciuperci si Cascaval

Ingrediente

  • 500 gr pulpa caprioara (vita, mistret)
  • 2-3 linguri unt
  • 200 gr cascaval
  • 2 bucati ceapa
  • 50 ml vin alb dulce
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr ciuperci din conserva (300 gr ciperci proaspete)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 300 ml smantana
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit (daca nu reusim putem sa batem un pic carnita cu ciocanul de carne). Dam feliile de carne prin faina, apoi in untul incins le prajim la foc iute pe ambele parti, dupa care le scoatem intr-un vas.

Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii, adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).

Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.


Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute