Ingrediente
● 7 ardei |
● 1 ceapa |
● 1/2 ardei gras rosu |
● 1 tija telina |
● 2 morcovi |
● 1 ou sau 2 albusuri (eu am folosit 2 albusuri) |
● 250 g carne tocata, porc si vita |
● 200 ml sos tomat |
● 100 g orez |
● 3 linguri zahar |
● 1 sau 2 linguri faina |
● 300ml apa + apa pt fiert ardeii |
● ulei |
● sare |
● piper |
● frunze de telina |
● frunze de marar |
Mod de preparare
Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.
Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosi mai tarziu.
Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.
Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de telina si morcovii. Se lasa legumele, cateva momente, la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.
Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.
Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.
Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.
Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand ardeii sunt moi.
Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.
Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosi mai tarziu.
Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.
Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de telina si morcovii. Se lasa legumele, cateva momente, la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.
Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.
Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.
Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.
Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand ardeii sunt moi.
Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.
Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.06.2016 14:27:21
puteai sa spui cum se face si sosul.