Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Cuburile de vinete, se pun intr-o strecuratoare, se sareaza si se lasa la inmuiat putin. Intre timp, pana se inmoaie cuburile de vinete, se pune o oala cu apa, la foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, cuburile de vinete se baga sub un jet de apa, dupa care se pun la fiert, pt 5-7 minute, pana cand sunt moi. Fierte, se scurg de apa.
Apoi, se zdrobesc cu furculita. Frunzele de patrunjel se spala, se toc si se pun peste piureul de vinete. Se mai adauga 5 linguri de pesmet, lingurile de branza rasa, oul, sare si piper si se amesteca. Cu mana se ia din compozitie si se formeaza crochetele. Fiecare crocheta se da prin pesmet.
Intr-o tava se pune hartie de copt si 2 linguri de ulei, cu care se unge bine hartia de copt. Crochetele se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Se servesc caldute sau chiar reci!
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraAm fost in vizita la Ina si am dat peste prajitura asta, o salvasem cu mult timp in urma si acum i-a venit randul. Eu am...
Desert prajitura Baiadera by InaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii