Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Ingrediente

  • -100 ml ulei
  • -4 catei mari de usturoi
  • -4 vinete
  • -2 cepe
  • -4 ardei grasi
  • -700 g rosii decojite
  • -90 ml otet de vin
  • -2 lingurite zahar
  • -cateva frunze de telina
  • -30 buc masline negre sau verzi
  • fara samburi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Taiati vinetele spalate si curatate de coaja in cuburi mari. Presarati sare peste ele, amestecati, acoperiti-le cu apa rece si dati deoparte pentru 1 ora.

Intre timp, puneti in boluri separate: ceapa, tocati marunt si frunzele de telina, usturoiul feliat si ardeii taiati julien. Taiati rosiile cubulete (le puteti lasa asa sau le puteti transforma in suc, cu ajutorul blenderului).

Rumeniti usor feliile de usturoi in 50 ml ulei incins apoi, adaugati vinetele bine scurse si usor presate intre palme. Lasati pe foc circa 10 min, amestecand sau pana ce vinetele sunt moi si sticloase. Scoateti intr-o strecuratoare.

Puneti restul de ulei in acelasi vas si caliti ceapa, la foc mic, pana devine aurie.
Adaugati ardeiul si sotati in continuare pana ce acesta se inmoaie. Scoateti intr-o strecuratoare.
Turnati rosiile cubulete sau sucul obtinut in acelasi vas si fierbeti circa 10 min, amestecand, sau pana ce se ingroasa putin.

Readuceti in vas toate legumele, adaugati maslinele, otetul, zaharul, frunzele de telina, lasati la foc mic 5 min, amestecand apoi, sarati si piperati, dupa gust.
Fierbeti in continuare 15- 20 min pana ce amestecul se mai ingroasa.

Turnati fierbinte in borcanele sterilizate, asezate intr-o tava de aragaz si acoperiti fiecare borcan cu o bucata de folie din aluminiu.
Dati la cuptorul incins, micsorand focul la minim, imediat ce introduceti tava si lasati la duns 40 min din momentul in care amestecul incepe sa fiarba in borcan.

Scoateti borcanele din cuptor, capsati imediat si puneti-le rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc.
Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.

Serviti ca aperitiv sau alaturi de friptura, peste, orez sau ca salata de paste, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie