Bomboane cu Visine din Visinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bomboane cu Visine din Visinata

Ingrediente

  • - 12 linguri cu nuca macinata;
  • - 10 linguri cu biscuiti pisati;
  • - 10 linguri cu zahar pudra;
  • - 2 linguri cu cacao;
  • - 2 linguri cu esenta de rom;
  • - 50 gr de unt;
  • - 100 ml lapte;
  • - 2 linguri cu zahar tos;
  • - 1 pahar cu visine

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va impartasesc o reteta foarte draga mie - bomboane cu visine din visinata. Aceasta reteta am pregatit-o pentru prima data la scoala la asa numita ora de atelier (la acele ore de atelier scolar am invatat ce inseamna munca in echipa, am devenit mai creativi si mai inventivi).

Aceasta este reteta originala asa cum o am de la scoala. Incepem cu visinele, le scoatem samburii cat mai delicat ca ele sa ramana intregi si le lasam la scurs. In prealabil cernem zaharul pudra si pudra de cacao.

Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati si pudra de cacao (in cazul meu pudra de roscove). Laptele se adauga cat sa umezeasca compozitia.

Se fac forme rotunde, punem la mijloc visina si modelam de marimea unei bomboane. Apoi se rostogolesc prin zaharul tos si se dau la rece sa se aseze si sa se intareasca.
Se servesc cu mare pofta!
*Eu nu am folosit cacao - am pus 2 linguri cu praf de roscove si am redus cantitatea de zahar pudra la jumatate. De asemenea nu am pus nici esenta de rom.

**Daca se intampla sa nu aveti visine din visinata sau vreti sa faceti bombonici si pentru copii optati pentru cele din compot. Am preparat si asa reteta si a fost buna de nu a mai ramas nimic din bombonici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Tort ecler
Bucataras.RO

Tort ecler

Un tort simplu, insa de foarte mare efect.

Tort ecler
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia