Bomboane cu Visine din Visinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bomboane cu Visine din Visinata

Ingrediente

  • - 12 linguri cu nuca macinata;
  • - 10 linguri cu biscuiti pisati;
  • - 10 linguri cu zahar pudra;
  • - 2 linguri cu cacao;
  • - 2 linguri cu esenta de rom;
  • - 50 gr de unt;
  • - 100 ml lapte;
  • - 2 linguri cu zahar tos;
  • - 1 pahar cu visine

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va impartasesc o reteta foarte draga mie - bomboane cu visine din visinata. Aceasta reteta am pregatit-o pentru prima data la scoala la asa numita ora de atelier (la acele ore de atelier scolar am invatat ce inseamna munca in echipa, am devenit mai creativi si mai inventivi).

Aceasta este reteta originala asa cum o am de la scoala. Incepem cu visinele, le scoatem samburii cat mai delicat ca ele sa ramana intregi si le lasam la scurs. In prealabil cernem zaharul pudra si pudra de cacao.

Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati si pudra de cacao (in cazul meu pudra de roscove). Laptele se adauga cat sa umezeasca compozitia.

Se fac forme rotunde, punem la mijloc visina si modelam de marimea unei bomboane. Apoi se rostogolesc prin zaharul tos si se dau la rece sa se aseze si sa se intareasca.
Se servesc cu mare pofta!
*Eu nu am folosit cacao - am pus 2 linguri cu praf de roscove si am redus cantitatea de zahar pudra la jumatate. De asemenea nu am pus nici esenta de rom.

**Daca se intampla sa nu aveti visine din visinata sau vreti sa faceti bombonici si pentru copii optati pentru cele din compot. Am preparat si asa reteta si a fost buna de nu a mai ramas nimic din bombonici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Parteneri
Buturuga de Craciun
Bucataras.RO

Buturuga de Craciun

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl...

Buturuga de Craciun
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri