Chec cu Cacao Pufos

Complexitate
redusa
Chec cu Cacao Pufos

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • esenta de rom
  • ciocolata
  • stafide optional
  • un pic de sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, separat galbenusurile se freaca cu un pic de sare, uleiul, zaharul vanilat. Aceasta din urma se pune peste compozitia de albusuri si se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos incet, sa nu se lase compozitia.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt cate putin se omogenizeaza tot si se pun in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt, se lasa un pic de compozitie care se amesteca cu cacao si esenta de rom aceasta din urma se pune peste aluatul din tavi si se mesteca de jos in sus cu o lingura.

Daca vrem se pot pune bucati de ciocolata, stafide.. .
Cu cat se bat mai mult albusurile cu zaharul, cu atat iese mai pufos si checul nu se lasa, propria experienta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)