Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri.
Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin rosu, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o tava si se maseaza bucata de pulpa pe toate partile cu acest amestec. Se acopera tava cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.
Inainte de a pune tava la cuptor, se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie, apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 2 ore, timp in care se mai stropeste cu zeama din tava.
Spre final se indeparteaza folie si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste alaturi de o garnitura de cartofi sau orice altceva preferati.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii