Cotlet de Porc in Stil Mediteranean

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de Porc in Stil Mediteranean

Ingrediente

  • -6-8 cotlete de porc
  • -2 linguri ulei de masline
  • -25 g unt
  • -4-6 catei de usturoi, tocati marunt
  • -50-100 ml vin rosu, sec
  • -400 g rosii din conserva, taiate marunt
  • -1 ardei rosu, feliat
  • -1 lingurita ierburi aromatice, uscate, pentru carne de porc
  • -100 g salam uscat, feliat
  • -100 g bacon afumat, taiat feliute
  • -100 g masline negre, fara samburi, intregi sau feliate
  • -3-4 ciuperci (piciorul taiat marunt si palaria, feliata)

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un vas termorezistent sau o tava pentru cuptor, in ordinea: ulei, cotlete condimentate, intercalate cu salam, bacon, masline, ciuperci, ardei, presarat cu usturoi si adaugati rosiile cu sucul lor cu tot si vinul.

Asezati deasupra pe fiecare bucata de cotlet cate un cubulet de unt.

Acoperiti bine vasul sau tava cu o folie de aluminiu si dati la cuptor, la o temperatura de 180 grade, pentru 25-35 min. Indepartati apoi folia si mai lasati in cuptor, inca 10-15 min sau pana ce carnea este facuta si usor rumenita, iar sosul este putin ingrosat.

Serviti cotletul cald, cu sos, langa garnitura preferata, alaturi de o salata de sezon sau muratura.

Puteti adauga si/ sau inlocui, ardeiul cu ciuperci; maslinele cu boabe de porumb din conserva si salamul cu bacon afumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express
Bucataras.RO

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

O ciorba acrisoara cu carne de peste si multe verdeturi. Am pus cate putin din fiecare, cam ce era prin frigider si anume:...

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!