Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit
Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupacare incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.
Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac . . . eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii