Tort cu Crema de Trufe

Complexitate
medie
Tort cu Crema de Trufe

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 6 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 50 gr ciocolata rasa
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • esenta rom
  • Crema 2
  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • esenta vanilie
  • Sirop
  • 6 lg miere de albime
  • 400 ml apa
  • 1 lg ness
  • 50 ml whiskey
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 50 gr unt
  • Decor
  • frunze de ciocolata
  • bomboane trufe
  • ghinde din martipan

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine. Se toarna intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.

Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore (5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului. Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.

Crema 2
Procedam la fel ca la crema 1... numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.

Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe. Adaugam nessul dupa care dam la rece. Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.

Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.

Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra.

Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam de asemenea, dupa care intindem crema de ciocolata alba. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Muffins cu morcovi si zahar brun
Bucataras.RO

Muffins cu morcovi si zahar brun

Am facut dupa reteta Jamilei, cu putine modificari si injumatatita. Tare bune au iesit, nu foarte dulci dar pufoase:x:x:x

Muffins cu morcovi si zahar brun
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!