Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 unt moale la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra 70%
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 pumni de nuci prajite
  • Pentru crema:
  • 400 g dovleac placintar copt
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor: ciocolata, bomboane de ciocolata, caramel, nuci

Mod de preparare

Pentru blat: se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune pe baie de aburi, se amesteca mereu pana ciocolata este topita complet. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga la celelalte ingrediente. Faina se amesteca cu 1 praf mic de sare, bicarbonat, praf de copt si scortisoara. Se adauga la ingredientele umede, se amesteca cu un tel tip para pana ingredientele sunt incorporate complet. La final se adauga nucile taiate grosier, se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava, eu am folosit una din silicon in forma de inima, se da tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 45-50 minute. Deschidem usa cuptorului si mai lasam blatul in cuptor inca 10 minute. Il scoatem pe un gratar si-llasam sa se raceasca complet. Dupa racirea completa a blatului, de preferat pana a doua zi, eu l-am lasat 4-5 ore si a fost ok, se taie blatul in doua pe orizontala, obtinand astfel doua foi de balt.


Pentru crema: dovleacul copt si racit se pune in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza pana obtinem un piure fin. Se adauga branza, vanilia si zaharul, se continua mixarea ingredientelor pana obtinem o crema fina. Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana capata consistenta, apoi se incorporeaza usor cu crema de dovleac si branza. Se pune jumatate din crema peste primul blat, se acopera crema cu blatul ramas, peste se pune crema ramasa, se niveleaza si se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se orneaza dupa preferinte…eu am folosit: caramel, nuci prajite, ciocolata si bomboane din ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
4
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Bucataras.RO

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Fiindca nu mi-a placut sa beau ca atare preparatul din lapte de cocos, i-am gasit alta intrebuintare.

Faguri cu bautura din lapte de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!