Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Tarta: (blat)
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • 1 lingura ulei;
  • fructe (ananas, capsuni, cirese);
  • 50gr margarina/unt,
  • 50gr zahar tos
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 100 gra ciocolata cu lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru ornate:
  • frisca si drajeuri de ciocolata

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu margarina, se presara zaharul tos, se aseaza fructele spalate si taiate bucati (daca sunt mai mari).
2. Se da la cuptor 20-30 minute sau se pune pe ochiul de la aragaz: fructele trebuie sa lase zeama si impreuna cu margarina si zaharul din tava sa formeze un sos caramel. Cand sosul face bule mici ca la dulceata (deci mai are putin pana se leaga complet si se rumeneste) se toarna deasupra compozitia de blat.
3. Blatul se face batand albusurile spuma cu zaharul, se adauga apoi faina, praful de copt, galbenusurile, iuleiul, sarea (pe rand, amestecand continuu prin rasturnare).
4. Se lasa in cuptor aproximativ 40min, pana se rumeneste frumos blatul.
5. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou. Se lasa sa se raceasca complet.
6. Se face crema: mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic, apoi se adauga cacaua, ciocolata, romul. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit.
7. Rece, se toarna cu grija crema peste tarta.
8. Se orneaza tarta cu frisca si grajeuri de ciocolata (stafide invelite in ciocolata)..
9. Se serveste foarte rece.

Pofta buna!

Este un desert usor, un desert de vara. Este foarte buna si tarta singura, fara crema de deasupra si fara frisca. Se pot folosi orice fel de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
2
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor
Bucataras.RO

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Fie ca le serviti la mic-dejun, pranz sau cina, aceste oua sunt grozave! Cel putin, la noi in casa sunt foarte apreciate si...

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola