Se pun ingredientele in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr. programul de framantat si dospit, cel de 1 ora si jumatate. Se supravegheaza pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare, apoi nu se mai deschide capacul pana la terminarea programului.
Apoi am impartit aluatul in 3 portii egale.
Intre timp am macinat macul, (de curand am achizitionat o masina de macinat seminte!), l-am amestecat cu pasta de macese (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html.), zaharul pudra si albusurile de ou.
Intre timp se intind foile, in functie de tava care o veti folosi. Se asaza prima foaie se unge cu dulceata de gutui, se presara nuca de cocos, se asaza a doua foaie, se unge din nou cu dulceata de gutui, apoi se pune amestecul de mac si prunele. Se acopera cu a treia foaie, care se unge cu ou si se presara zahar vanilinat.
Tortul obtinut, se pune la copt in cuptorul preincins cca. 40 de minute la foc mediu, cca. 200 grade C. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se presara cu zahăr pudră. Spor la treaba!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii