Ingrediente

faina alba de grau 700 g,
drojdie uscata,
zahar tos 4 linguri,
unt 100 g,
galbenusuri 5 bucati
lapte 300 ml,
sare iodata
coaja de lamaie,
esenta rom
zahar vanilat
Pentru umplutura:
dulceata de gutui 400 g,
nuca de cocos 100 g,
seminte de mac macinate 300 g,
albus de ou 5 bucati,
pasta de macese 3 linguri,
zahar pudra 4 linguri,
prune deshidratate fara samburi 200 g,
ou ptr uns,
zahar vanilinat 2 plicuri.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

60min
Numar portii

PORȚII

12 portii

Se pun ingredientele in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr. programul de framantat si dospit, cel de 1 ora si jumatate. Se supravegheaza pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare, apoi nu se mai deschide capacul pana la terminarea programului.
Apoi am impartit aluatul in 3 portii egale.
Intre timp am macinat macul, (de curand am achizitionat o masina de macinat seminte!), l-am amestecat cu pasta de macese (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html.), zaharul pudra si albusurile de ou.
Intre timp se intind foile, in functie de tava care o veti folosi. Se asaza prima foaie se unge cu dulceata de gutui, se presara nuca de cocos, se asaza a doua foaie, se unge din nou cu dulceata de gutui, apoi se pune amestecul de mac si prunele. Se acopera cu a treia foaie, care se unge cu ou si se presara zahar vanilinat.
Tortul obtinut, se pune la copt in cuptorul preincins cca. 40 de minute la foc mediu, cca. 200 grade C. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se presara cu zahăr pudră. Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rapsodie de toamna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rapsodie de toamna