Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.
In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, si se amesteca.
Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca din nou incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu putina faina. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.
Intr-un vas se zdrobeste branza de vaci, se pun visinile si ciresele curatate de samburi, oul, zaharul vanilinat, zahar si scortisoare dupa gust si se amesteca.
Dupa ce blatul este copt il taiem in doua parti egale, o parte o punem pe o tava si o insiropam cu sucul din compotul de visine. Apoi peste acest blat turnam compozitia de branza si punem deasupra cealalta parte a blatului pe care de asemenea il insiropam.
Se poate orna dupa cum doriti, eu nu l-am ornat pentru ca noua ne place sa simtim gustul original al branzei cu visine si cirese.
Se serveste cu pofta.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii