Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat. In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.
Pana se racesc foile si siropul, preparam crema astfel: galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma. Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine. Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat (lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).
Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie, procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema. Peste stratul al doilea de crema cernem cacao. Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore. . . dupa care poate fi portionata dupa preferinta.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii