Prajitura cu Mere si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Ghimbir

Ingrediente

  • 4 mere
  • 120 gr faina de prajituri
  • 200 gr zahar + alte 2 linguri
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 125 gr iaurt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • zeama de la 1 lamiie
  • 1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm (chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
  • zahar pudra
  • un pachet de zahar vanilat (optional, eu folosesc praful de copt vanilat)
  • unt si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi

- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir

- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.

- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma

- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua

- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)

- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita

- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.

- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie