Placinta cu Dovleac si Esenta de Menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Dovleac si Esenta de Menta

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 500 gr faina
  • ulei (cat cuprinde)
  • 100 ml lapte
  • un vf cutit sare
  • Crema:
  • 500 gr pulpa de dovleac (daaa, si bostanii au pulpe)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoasa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingurita esenta de menta

Mod de preparare

Întâi de toate am preparat aluatul. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Într-un vas am pus făina şi i-am făcut o adâncitură în mijloc în care am pus ouăle, drojdia (topita in lapte caldut) şi sarea. Am amestecat bine, după care am luat la framantat (recunosc ca deşi am aparat de framantat de vreo 5 ani, nu l-am folosit niciodata. Mereu aleg metoda clasica), adaugând din cand în cand ulei, până am obţinut un aluat nelipicios. l-am acoperit cu un prosop şi l-am lăsat la dospit (la crescut).

Între timp, am pregătit dovleacul. l-am dat prin razatoare şi l-am călit în unt cam 10 minute. Am adaugat mirodeniile şi zaharul. Am amestecat bine şi l-am lasat să se raceasca.
PS. Eu am adaugat si cateva picaturi de esenta de menta si a avut un gust .... wow ...

Din aluat, am format 2 bile pe care apoi le-am intins (pe masa de bucatarie, tapetata cu faina, cu succitorul) si am obtinut doua foi subtiri. Pe fiecare foaie am pus un strat generos de dovleac si le-am rulat. Le-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu foina dupa care le-am uns cu oul batut.

Am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute.

Am pudrat cu zahar vanilat si am devorat cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cozonac Pufos
3
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone
4
Dulciuri

Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Tortul cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone este o incantare pentru simturi. Blatul bogat si aromat de nuca se...

Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Tort cu mere, nuci si gris
Bucataras.RO

Tort cu mere, nuci si gris

O prajitura cu mere si branza de vaci, tare aromata si suculenta. Nemtii zic ca merge si la aniversari si de sarbatori, eu va...

Tort cu mere, nuci si gris
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!