Mereu rămân cu albusuri în plus. Nu sunt fan declarat al bezelei, o găsesc prea dulce și nesănătoasă, acesta fiind și motivul pentru care nu mă dau în vânt după macarons ori pavlova .
Cu toate acestea, azi am poftit la o pavlova, prima pe care o și fac , aveam prea multe albusuri congelate...
Pentru început, preincalzim cuptorul la 150 de grade, cuptor cu gaz( pentru bezea ar fi fost indicat unul electric cu care reușita e sigură la orice desert ...).
Batem albusurile până formează vârfuri albe, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi, după un timp, cealaltă jumătate.
La final adăugăm oțetul și amidonul, batem până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu un șpriț cu vârf stelat sau rotund, repartizam bezeaua sub forma unui cuib, desenand cercuri pe o foaie de copt, suprapuse la margini.
O coacem o oră, conform rețetei( la mine a durat 40 de minute, era cam încins cuptorul).
O lăsăm să se răcească în cuptor 30 de minute.
Pentru crema lejeră de scorțișoară, punem jumătate din cantitatea de lapte pe foc, împreună cu scorțișoara, zeama de lime, zahărul, aducem compoziția la punctul de fierbere.
Separat, mixam gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.
Adăugăm crema de ou în restul de lapte, o fierbem amestecând des cca. 10 minute, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească.
Adăugăm în crema racita frișca bătută,
amestecând până la omogenizare.
Repartizam crema peste pavlova racita, în mijlocul ei, așezăm boabele de struguri în diverse forme( eu am ales o forma chiar de strugure ). Cernem puțin zahăr pudră deasupra.
E o prăjitură foarte ușor de realizat, crocanta la exterior, moale în interior.
Sigur îți "ostoieste", ca să folosesc un termen ardelenesc, pofta de dulce!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postCurcanul la cuptor este una din mancarurile preferate ale copilariei care da o aroma speciala Sarbatorilor de iarna.
Curcan la cuptorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii