Madeira Cake cu Crema de Lapte

Complexitate
redusa
Madeira Cake cu Crema de Lapte

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 250 g margarina
  • 250 g lapte
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba si cu lapte
  • sirop :
  • 350 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Blat: Se amesteca ouale cu laptele intr-un castron. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si coaja de lamaie, in altul se mixeaza margarina moale cu zaharul pana devine o crema. Dupa care se unesc cele 3 compozitii mixand bine alternand cate un pic din fiecare peste margarina.

Se pune in forma de 24 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 160 grade pt o ora (forma mea are 25 cm). Se lasa la racit. Crema: Se pune la fiert laptele cu mierea; cand a fiert se adauga faina se mesteca bine si se adauga si zaharul se lasa se se ingroase dupa care se lasa la racit. Cand e rece se pune vanilia si frisca batuata amestecand usor de jos in sus pana incorporam bine frisca.

Sirop: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati la fiert pt 10 min dupa care se lasa la racit. Asamblarea tortului: Se taie blatul in trei parti, se insiropeaza si se pune crema si gocce de ciocolata sau ciocolata bunati (eu nu am pus) , se procedeaza la fel pt urmatorul strat.

Se orneaza dupa imaginatie, eu l-am inbracat in crema de lapte si am ras ciocolata alba si cu lapte deasupra. Este un tort care se poate imbraca in pasta de zahar isi mentine forma si nu se sfarama ca pandispanul. Daca vrem sa il facem de cacao se inlocuieste 40 g faina cu 40 g cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
2
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Conserva de Peste in Sos Tomat
3
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Pasca cu aluat de cozonac
4
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Mâncărică de cartofi
Bucataras.RO

Mâncărică de cartofi

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!

Mâncărică de cartofi
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola