Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.
Spalam capsunile pentru umplutura, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.
Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.
Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.
Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune putin mai delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.
Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixerului ca sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.
Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi. Pe fiecare felie cand servim, putem adauga 2 - 3 linguri de sos.
Cateva sfaturi utile: ar fi bine sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a fi servit, pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin vreo 3 - 4 ore ca sa se intareasca. Pentru ornat am folosit capsuni proapete si cat mai tari, fara urme de lovituri, pentru ca altfel isi strica aspectul. Ar fi bine sa ornati cu putin timp inainte de a o servi, altfel capsunile vor lasa apa si se vor usca.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postO combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult.
Prajitura cu nuca si crema de ciocolataReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii