Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte. Ceapa, ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri. Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.
Acestea fiind facute, cantarim toate ingredientele impreuna. Pentru fiecare kilogram adaugam 220 g sare (in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta). Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi. In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam. Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane, se preseaza bine ca zeama sa se ridice, se capseaza si se aseaza in camara.
Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf, chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat. Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, . . . si la alte mancaruri.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu...
Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilicaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii