Muraturi Asortate

Complexitate
redusa
Muraturi Asortate

Ingrediente

  • 2 capatani de conopida
  • 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase
  • 2 varze rosii mai mici taiate in 5-6 felii
  • 15 kg gogonele
  • 3 kg castraveti
  • 4-5 morcovi taiate rondele
  • 1 capatana usturoi
  • 2 mere gutui taiate felii
  • ardei iuti facultativ(cati doriti)
  • 15 kg ceapa mai marunta
  • 1 leg mare frunze de telina
  • 1 leg mare frunze leustean
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 3-4 buc hrean taiate in fasii
  • 1 pachet piper boabe
  • sare mare

Mod de preparare

Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna.

Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa, catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi, ardei iuti.

Se pot aseza legumele dupa imaginatia fiecaruia ,nu este o regula anume.

Cand vasul s-a umplut presaram deasupra un pachet de piper boabe (pachet mic) si acoperim totul cu frunze de telina si leustean.

Pregatim saramura in felul urmator: la 1 litru de apa punem 30 gr. sare mare. In cazul fiecaruia se va calcula cantitatea necesara de apa si cantitatea de sare necesara. Se pune atata saramura peste cat sa fie legumele bine acoperite. Se aseaza peste legume o farfurie sau un capac si peste se pune o greutate care sa tina legumele in saramura. Se acopera cu un prosop si se tine la temperatura camerei cca. 6 zile pana se acreste , ( se poate pune praf conservant) se inchide cu capac si se pune apoi la loc racoros. Personal pun dupa ce s-au murat legumele la 10 l de apa cca 3 gr de Borken ptr. a impiedica formarea florilor deasupra, si zeama ramane curata pana tarziu in primavara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie