Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....
Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.
Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.
Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.
Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.
Sunt gata cand textura lor este casanta.
Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.
Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.
In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMultumesc Paula (Poliana) pentru reteta de crema,este absolut dementiala.
Prajitura cu crema de ciocolataReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii