Spalam si curatam fasolea verde. O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare. Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii), apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt. Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras, un rand de ceapa, un rand de rosii, apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare. Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.
Deasupra vom turna 250 ml ulei, vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert. Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane. Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.
Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica, o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii