Spalati si desamburiti ciresele, avand grija sa recuperati zeama cand scoateti samburii. Puneti intr-un vas emailat, in care urmeaza sa fierbeti, straturi de cirese, zahar, zeama de lamaie. Amestecati usor si lasati sa stea 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe. Amestecati ocazional.
Puneti cratita pe foc iute si fierbeti pana cand siropul este legat si ciresele plutesc in el pana la fundul cratitei, adunand spuma care se formeaza.
Adaugati batonul de vanilie spre sfarsitul fierberii, cand siropul este bine legat. Inainte de a stinge focul, adunati ultima data spuma, apoi lasati sa se racoreasca.
Puneti amestecul caldut in borcane spalate, sterilizate si incalzite in cuptor si legati (capsati). Puneti-le intre paturi, pana a doua zi, cu gura in jos, apoi puteti sa le depozitati in camara. Pe parcursul depozitarii, siropul va scadea, iar ciresele le puteti folosi la diferite prajituri.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA fost atat de buna ciorbita asta!V-o recomand cu drag
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legumeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii