Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.
Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar.
Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.
Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti. Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.
Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.
Depozitati la rece.
Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna.
Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii